Foto: Pixabay

Distracția în aer liber a devenit extrem de atractivă pentru tinerii care s-au săturat să stea toată ziua cu ochii în calculator. Adolescenții care vor să se bucure de soare, dar și de compania prietenilor au posibilitatea de a-și cumpăra un hoverboard modern, datorită căruia să se poată deconecta de la rutină din când în când. Utilizarea acestui dispozitiv se poate dovedi a fi, însă dificilă pentru cei care nu se informează foarte bine înainte!

Cum trebuie să urci pe hoverboard?

Primul lucru pe care trebuie să îl învețe adolescenții după ce își cumpără un hoverboard este modul în care este bine să se urce pe el. Tinerii trebuie să pună întâi un picior, iar apoi celălalt pe dispozitivul pe care îl au. Mișcările trebuie să fie rapide și eficiente: cei care așteaptă prea mult s-ar putea dezechilibra și ar putea să cadă.

Mișcările bruște trebuie evitate

Extrem de silențioase și sensibile, hoverboard-urile sunt dispozitive care trebuie folosite cu grijă. De exemplu, mișcările bruște trebuie să evitate, pentru a diminua din riscul de a cădea. Imediat după ce tinerii au ambele picioare pe hoverboard, trebuie să înceapă să facă mișcări lente, mai întâi în față, iar apoi în spate. Balansul trebuie repetat de câteva ori. La început este recomandat să se ajute de un perete pentru a-și ține echilibrul sau să roage pe cineva să îi ajute.

Citește și: Top 10 Cele Mai Bune Hoverboard-uri în 2020

Cum trebuie ținute picioarele?

Pentru a-și păstra echilibrul atunci când se plimbă cu hoverboard-ul, tinerii trebuie să își țină picioarele cât mai drepte și să nu se balanseze pe călcâie ori pe vârfuri. Mai mult, picioarele trebuie îndreptate cu precădere către roti și nu către centru.

Deplasarea

Chiar dacă hoverboard-urile sunt dispozitive moderne, ele nu pot citi gândurile nimănui și trebuie acționate de către utilizatori. Este suficient că adolescenții să le ofere un mic impuls din partea inferioară a picioarelor pentru porni.

Rotiri

Una dintre cele mai amuzante acțiuni, care pot fi întreprinse cu ajutorul hoverboard-urilor este rotirea. Cei care vor să se învârtă trebuie să împingă degetele de la picioare, dar și călcâiele în sens opus. Pentru rotirile la stânga trebuie împinse degetele de la piciorul drept și glezna dreaptă și invers.

La început, e bine că tinerii să exerseze acasă

Recomandat este că începătorii să nu încerce să se avânte prin parc încă de la prima utilizare. Cel mai bine este să exerseze urcările, rotirile și opririle acasă, într-un spațiu suficient de mare, iar abia atunci când se simt suficient de confortabil și pregătiți să meargă în aer liber. Ajutorul unei persoane dragi este esențial mai ales la prima utilizare a dispozitivului: în acest fel, tinerii se vor simți mai confortabil și vor porni mai ușor!

Luând în considerare toate aceste sfaturi, adolescenții se vor putea distra afară, departe de monitorul calculatorului, iar timpul petrecut în aer liber le va face foarte bine. Este important ca tinerii să desfășoare și activități fizice, astfel încât să-și dezmorțească trupul și mintea!