Ambasada Israelului a onorat astăzi memoria celor șapte militari căzuți la datorie în urmă cu 10 ani, în timpul unui zbor de antrenament în Munții Bucegi

Ambasada Israelului a onorat astăzi memoria celor șapte militari căzuți la datorie în urmă cu 10 ani, în timpul unui zbor de antrenament în Munții Bucegi

Ambasada Israelului împreună cu Statul Major al Forțelor Aeriene Române au onorat astăzi, 24 iulie,  memoria celor căzuți la datorie în timpul zborului de antrenament.

Pe 26 iulie 2020 se împlinesc zece ani de la tragedia care a îndoliat două națiuni. Un elicopter de transport de tip CH-53, care avea la bord șase militari israelieni și unul roman, s-a prăbușit în Munții Bucegi, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. Cei șapte eroi participau la exercițiul comun româno-israelian BLUE SKY 2010.

La monumentul eroilor ridicat în satul Șimon, a avut loc un ceremonial militar și religios la care au participat E.S. David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, General-maior dr. Viorel Pană, Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, soția și fiul eroului român Lt.Cdr Claudiu Ștefan Dragnea,domnul  Mihai Văsii, Prefectul Județului Brașov, domnul Rareș Rădăcină, Primarul comunei Bran.

În cadrul ceremoniei, E.S. Ambasador David Saranga a depus o coroană de flori și a rostit Kadiș, una dintre cele mai importante rugăciuni de doliu și de comemorare din religia iudaică.

E.S. Dl David Saranga, Ambasadorul Israelului în România: ”Este greu de exprimat în cuvinte durerea pierderii cuiva drag. Este o durere cu care cei rămași, soți și soții, fii și fiice, părinții, învață să trăiască zi de zi. A ne aminti cu adevărat și a onora cu adevărat toți acești eroi căzuți înseamnă și să fim acolo pentru părinții, soții și copiii lor. Fie memoria lor binecuvântată!”.

Ambasada StatuluI Israel în România mulțumește autorităților române pentru relația deosebită dintre cele două țări și pentru organizarea acestui impresionant eveniment de comemorare.

Pentru Israel, România este un prieten apropiat și un aliat special, iar parteneriatul nostru strategic în domeniul apărării este extrem de important pentru securitatea regional.

 

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*