Desi orice exercitiu fizic poate aduce beneficii corpului, antrenamentul ideal include exercitii cardiovasculare, exercitii de forta si miscari care sa imbunatateasca flexibilitatea. Toate aceste miscari si tehnici sportive ajuta la buna functionare a corpului.

Exercitiile cardio cresc ritmul cardiac pentru o perioada sustinuta sau in cadrul unor intervale. Alergarea, pedalarea, inotul, urcarea scarilor sau mersul cu schiurile sunt exemple foarte bune de exercitii cardio care imbunatatesc functionarea inimii, a plamanilor si a intregului sistemul cardiovascular, pe langa faptul ca ajuta la arderea caloriilor si tesutului adipos.

Multe exercitii de acest tip favorizeaza partea inferioara a corpului, punand picioarele “la lucru”. Alergarea sau urcarea scarilor pot fi exercitii foarte eficiente, insa antrenamentele care vor include si solicitarea partii superioare a corpului, precum cele pe bicicleta eliptica sau aparatul de vaslit, vor echilibra corpul si vor putea arde mai multe calorii intr-un interval anume de timp.

Bicicleta eliptica este o optiune excelenta pentru solicitarea musculaturii intregului corp. Astfel, cu cat soliciti mai multe grupe musculare, cu atat vei avea o conditie fizica mai buna si un corp mai bine echilibrat atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

Musculatura din partea superioara a corpului este responsabila pentru foarte multe miscari pe care le faci zilnic, asadar vei simti o diferenta clara atunci cand antrenamentele tale imbunatatesc functionarea acestor grupe de muschi.

Asigura o solicitare corespunzatoare

Daca vrei sa “lucrezi” si partea superioara a corpului pentru a te bucura de o conditie fizica de invidiat si o imbunatatire rapida a aspectului fizic, manerele unui astfel de aparat fitness iti vor oferi o multitudine de posibilitati. Iata ce trebuie sa retii pentru a putea solicita corespunzator grupele musculare din partea superioara a corpului pe bicicleta eliptica!

– Mentine o postura corecta. Tine spatele drept si “deschide” pieptul. Indiferent de efortul depus, incearca sa nu arcuiesti spatele, astfel incat sa folosesti in permanenta musculatura trunchiului.

– Urmareaste miscarea de la un capat la celalalt. La bicicleta eliptica, manerele sunt conectate la pedale, asadar asigura-te ca urmezi intregul traseu al miscarii cu picioarele pentru a asigura si extensia si flexia corespunzatoare a bratelor. Concentreaza-te pe impins si tras: atunci cand folosesti intreg traseul manerelor, musculatura va lucra in mod eficient.

– Schimba priza. Poti incerca sa muti mainile mai sus sau mai jos pe manere pentru a solicita musculatura partii superioare a corpului in moduri diferite.

– Antreneaza-te atat pasind inainte, cat si cu exercitii care implica mersul inapoi. Atunci cand schimbi sensul de mers, vei observa diferente majore in solicitarea musculaturii atat in partea superioara, cat si in cea inferioara a corpului.

– Alterneaza rezistenta la pedalare si ofera corpului provocari constante pentru a-ti imbunatati conditia fizica de la un antrenament la altul.

– Schimba inclinatia. Daca bicicleta eliptica pe care o folosesti iti permite sa modifici unghiul de alergare, foloseste acest aspect pentru a “lucra” mai intens atat bratele, spatele si pieptul, cat si picioarele si abdomenul.

– Fa schimbari dese de ritm si de viteza. Un ritm constant este recomandat la primele sedinte, astfel incat nu vei dori sa suprasoliciti corpul. Pe masura ce avansezi, insa, este indicat sa incerci viteze mai mari de alergare si “ruperi de ritm” periodice.