Înaltpreasfințitul Părinte Andrei -Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului – se arată profund întristat de faptul că preoteasa Alina Marțiș s-a adresat Judecătoriei Cluj-Napoca cu cererea de divorț, separându-se de preotul Ovidiu Marțiș de la Parohia din Florești. Problemele dintre cei doi par să fie cauzate de faptul că preotul și-a înșelat soția de mai multe ori, ultimul episod fiind recent și culminând cu cerere oficială a divorțului, scrie ziardecluj.ro

Potrivit procedurii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț susține că dacă divorțul celor doi se va efectua prin hotărâre judecătorească, Arhiepiscopia va declanșa o anchetă internă pentru a verifica motivele care au dus la destrămarea căsniciei celor doi. Mai mult, după divorț, preotul Ovidiu Marțiș își pierde calitatea dacă se decide să se recăsătorească. 

Păcat de copiii lor. Poate doamna preoteasă nu va merge până la final cu acțiunea în instanță. Părintele Ovidiu Marțiș își pierde calitatea dacă se recăsătorește după divorț. E păcat că s-a ajuns la aceasta. Îmi pare tare rău că se despart. Nimeni nu trebuie să desfacă taina căsniciei. Vedeți dumneavoastră, noi credem că există pocăință, că preotul Ovidiu Marțiș, dacă a greșit, pentru că nu e nimic dovedit clar, se poate îndrepta și își poate salva căsnicia”, declară Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț.