Comisar european: Belarusul este la granița Europei, între Europa și Rusia. Belarusul este strâns legat de Rusia

89

Belarusul este strâns legat de Rusia și majoritatea populației este în favoarea unor legături apropiate cu Rusia, a afirmat, miercuri, comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, într-un interviu pentru Radio Europa 1 acordat înaintea videoconferinței extraordinare a liderilor europeni privind situația din Belarus, unde manifestațiile împotriva președintelui Aleksandr Lukashenko continuă după alegerile prezidențiale despre care Occidentul consideră că au fost fraudate.

Comisarul european din partea Franței a declarat că este evident că rezultatul alegerilor prezidențiale din Belarus nu reprezintă voința cetățenilor și violențele forțelor de ordine la adresa manifestanților pașnici sunt inacceptabile, informează The New York Times, citând Reuters.

Breton a subliniat, totodată, că discuțiile dintre Uniunea Europeană și președintele rus Vladimir Putin pe acest subiect vor lua în considerare caracterul relației dintre Belarus și Rusia.

Belarusul nu este Europa, este la granița Europei, între Europa și Rusia, iar situația nu este comparabilă cu Ucraina și Georgia. Belarusul este strâns legat de Rusia și majoritatea populației este în favoarea unor legături apropiate cu Rusia“, a mai spus Thierry Breton, declarația sa fiind disponibilă aici, începând cu minutul 04:20.

Citeste mai mult pe caleaeuropeana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here