Home / Cluj / Concursul slăninelor, târg de produse tradiționale și tombolă la SLANĂFEST!

Concursul slăninelor, târg de produse tradiționale și tombolă la SLANĂFEST!

SlanăFest revine în weekend la Cluj Napoca. Timp de trei zile clujenii vor putea degusta preparate tradiționale direct de la producători, vor putea participa la jurizarea concursului slăninelor și se vor putea înscrie la o tombolă pregătită de organizatori. 

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

SlanăFest este organizat de obicei într-un weekend din perioada fărșangului (înainte de post), având în componența sa un târg al producătorilor locali cu produse de carmangerie tradițională dar și alte alimente neperisabile, și un concurs al slăninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie.

TARGUL PRODUSELOR TRADITIONALE: Pentru a expune marfa spre comercializare, producătorii trebuie să dețină toate actele și avizele aferente, impuse de legislația în vigoare.

CONCURSUL SLĂNINELOR: Pentru a participa la jurizarea slăninelor și cârnaților ajunge doar semnarea unei declarații la fața locului privind condițiile corespunzătoare în care s-a confecționat produsul. Este necesară prezentarea unei bucăți de cca. 1 kilogram de produs pentru fiecare categorie în parte.

TOMBOLĂ: Pentru a participa la extragerea la sorț a Tombolei SlanăFest, este necesar achiziționarea unei sau mai multor tombole la fața locului.

 

 

About paginadetransilvania

Check Also

Primăria Cluj-Napoca a primit Premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate

În cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român, Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *