Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat miercuri că a finalizat și licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Transilvania pe subsecţiunea Nuşfalău (judeţul Sălaj) – Suplacu de Barcău (Bihor). În prezent, sunt încheiate licitaţiile pentru toate tronsoanele autostrăzii ce traversează judeţul Bihor, unul fiind gata, între Biharia şi Borş, iar inaugurarea e programată luna viitoare cu participarea premierilor României şi Ungariei.

CNAIR a anunţat miercuri că a finalizat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Transilvania pe subsecţiunea 3B5 între localităţile Nuşfalău (judeţul Sălaj) şi Suplacu de Barcău (Bihor), în lungime de 19,55 kilometri. Câştigătoarea procedurii este firma Nurol Insaat Ve Ticaret din Turcia, care a obţinut recent şi construirea a două loturi din centura Bucureşti, cu regim de autostradă.

Oferta subsidiarei din România a firmei turceşti pentru subsecţiunea 3B5 a Autostrăzii Transilvania a fost declarată câştigătoare după ce aceasta s-a obligat să facă lucrările de proiectare şi execuţie contra sumei de 384,138 milioane lei (fără TVA), într-un termen de 24 luni (6 luni pentru proiectare, 18 pentru execuţia propriu-zisă), şi să ofere o garanţie de 10 ani.

Licitaţia pentru acest tronson a fost începută în februarie 2020, după ce fusese blocată mai bine de patru ani. Semnarea contractului între CNAIR şi constructor va fi posibilă, însă, numai după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea tuturor contestaților sau plângerilor.