https://pixabay.com/photos/chicken-soup-chicken-soup-food-2030706/

Ciorba de pui a la grec este un preparat foarte ușor de realizat acasa. Gospodinele nu au nevoie de foarte multe ingrediente, iar la final se vor putea bucura împreună cu întreaga familie de o ciorba extrem de gustoasa si usoara. Citind randurile de mai jos, toata lumea poate descoperi care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a gati o astfel de ciorba!

Ingrediente necesare pentru 6 – 8 porții

Lista de ingrediente pentru ciorba de pui a la grec nu este una foarte complicata, având în componența ei doar elemente care pot fi cumparate de la orice supermarket:

·           1 kilogram de carne de pasăre cu tot cu piele și oase;

·           2 -3 morcovi;

·           radacina de pastarnac;

·           radacina de patrunjel;

·           telina mica;

·           ceapă medie sau o legătură de ceapă verde;

·           2 linguri de ulei;

·           100 de grame de orez;

·           sare si piper, dupa gust;

·           smantana;

·           galbenusuri proaspete de ou;

·           suc storc de la o lamaie;

·           marar si patrunjel.

Pregătirea cărnii și a legumelor

Primul pas pe care este bine sa il faca toate gospodinele este acela de a-și pregăti ingredientele, astfel incat sa le aibă la îndemână atunci cand vor trebui sa le folosească. De exemplu, puiul trebuie curățat, iar apoi tăiat în bucăți mai mici, astfel incat sa fiarba repede și bine. Cat despre legume si zarzavat, ele trebuie spalate si tocate marunt.

Citește și: 10 idei cum sa organizezi masa de crăciun

Legumele trebuie călite

Telina, morcovii și rădăcinile de patrunjel si pastarnac trebuie calite în puțin ulei într-o oală suficient de generoasă, pentru ca astfel, atunci cand sunt puse în ciorba, îi oferă acesteia un gust dulceag extrem de interesant. Mai mult, legumele devin puțin parfumate, ceea este un plus pentru un astfel de preparat.

Puiul se fierbe separat

În ceea ce privește puiul, se pune într-o oală de cel puțin 5 – 6 kilograme, pe deasupra se presara sare, iar apoi se pune apa rece din belșug. Carnea trebuie fiarta la foc mediu, iar atunci cand gospodinele observa ca începe sa se formeze spuma pe deasupra, o pot lua usor cu o paleta, pentru a o indeparta. După ce puiul este complet fiert, se scoate într-un bol și se dezoseaza.

Combinarea ingredientelor

Supa obtinuta prin fierberea puiului nu trebuie aruncata! După ce carnea este scoasă de pe oase, ea trebuie pusă înapoi în oală, iar pe deasupra se adaugă legumele calite. Dacă este nevoie, se mai adaugă sare și piper, după gust

Cum trebuie finisata ciorba de pui a la grec?

Ultimul pas pe care trebuie sa il faca gospodinele este acela de a finisa ciorba. Cum? Se iau galbenusurile separat și se pun într-un bol.  Peste ele se pune smantana și puțină sare. Se amestecă foarte bine, iar apoi, este recomandat ca gospodinele sa adauge treptat cate un polonic de supa peste mixul obtinut. În acest fel, oul și smantana sunt temperate foarte bine. Atunci cand ajung la aproximativ aceeași temperatura ca ciorba, se adaugă în oală. Acum nu mai ramane decat ca gospodinele sa toace mărunt patrunjelul si mararul, care se pun ultimele în ciorba!