Home / Economic / Date oficiale de la Finante: Prima rectificare bugetara din 2018, cu plusuri si minusuri

Date oficiale de la Finante: Prima rectificare bugetara din 2018, cu plusuri si minusuri

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat, luni, proiectul primei rectificari bugetare din 2018, precizand ca aceasta ar fi pozitiva, cu incadrarea in tinta de deficit bugetar de 2,97% din PIB.

Rezultatele economice de pana in prezent argumenteaza posibilitatea realizarii cresterii economice de 5,5% utilizata la fundamentarea legii bugetului de stat de anul 2018, se arata in comunicatul de presa remis luni de Minister.

Astfel, PIB-ul nominal estimat s-a majorat la 945 miliarde lei, fata de 907,9 miliarde lei cat s-a estimat initial.

Veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, per sold, cu suma de 5,99 miliarde de lei. Prin rectificarea bugetara, veniturile au fost actualizate tinand cont de incasarile realizate pe primele 6 luni din acest an, precum si de masurile legislative aprobate in 2018.

Astfel, unele bugete componente ale bugetului general consolidat au inregistrat diminuari ale veniturilor (bugetul de stat -1,77 miliarde de lei) iar alte bugete au inregistrat majorari ale veniturilor (de exemplu: bugetul asigurarilor sociale de stat + 897,1 milioane lei, bugetul asigurarilor pentru somaj + 245,9 milioane lei, bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate + 1,2 miliarde de lei, bugetele locale + 3,48 miliarde de lei, etc.) rezultand per sold un plus de venituri de 5,99 miliarde de lei, deci o rectificare pozitiva.

Cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza per sold cu 7,09 miliarde de lei.

CITESTE MAI MULT AICI.

About paginadetransilvania

Check Also

Lucian Mîndruţă, afaceri de un milion de euro din publicitate – profit 5000 euro. Vezi cine spune ASTA

Lucian Mîndruţă detine o multitudine de firme de publicitate. Un exemplu: SC Echipa de PR SRL …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *