Daca in urma cu 30 de ani ideea unui salon dedicat animalelor de companie ar fi fost privita ca o gluma, astazi, astfel de saloane sunt o mana cereasca pentru cei care isi iubesc cainele si pisica.

Cu toate acestea, cei care sunt de putin timp proprietarii unor animale de companie, nu pot avea cunostinte suficiente despre ingrijirea zilnica a pisicilor si cainilor. Indiferent daca sunteti in cautarea unui salon canin in Timisoara sau in Bucuresti, iata cateva motive pentru a intelege de ce sunt atat de importante astfel de saloane.

In termeni generali, un animal de companie curat este un animal de companie fericit. Fara par in ochi, cu blana si pielea curate, unghiile taiate si dintii periati fac ca animalul tau de companie sa se simta confortabil si iubit.

Daca nu ne ocupam suficient de animalele noastre de companie si nu le ingrijim asa cum trebuie in mod regulat, vor aparea o varietate de probleme care ne vor face sa platim sume importante medicilor veterinari. De asemenea, animalele vor deveni mai agresive si neascultatoare.

Parul lung, netuns, va crea disconfort animalelor si probleme ale pielii. Parul care atarna in ochii animalului tau de companie poate restrictiona vederea modificand capacitatile si comportamentul animalului. Atunci cand parul lung nu este periat si spalat in mod regulat, acesta se va incurca si va deveni mai greu pentru bietul animal.

Descalcirea blanii animalului de companie poate fi o operatiune dureroasa si poate cauza multe afectiuni ale pielii. Atunci cand aceasta operatiune nu este facuta de un profesionist, la un salon, poate restrictiona circulatia sanguina, veti ajunge sa il trageti de piele, provocandu-i durere animalului. In unele cazuri, descalcirea blanii poate fi atat de dura incat sa restrictioneze miscarea corpului.

Unghiile prea mari pot fi foarte dureroase pentru un animal de companie. Daca unghiile sunt lasate prea mult sa creasca acestea pot ajunge sa zgarie labutele cauzand infectii. Unghiile lungi pot duce, de asemenea, la deformarea mersului animalului.

Naparlirea. Daca animalul tau de companie naparleste, trebuie sa il ajuti sa treaca peste aceasta perioada. Trebuie sa aveti in vedere si igiena corporala. Imbaierea frecventa si perierea zilnica poate facilita desprinderea mai usoara a firelor de par. In plus, prin periere realizam si un masaj la nivel cutanat, prin care se stimuleaza circulatia periferica ajutand astfel ca parul sa creasca sanatos

Semintele de iarba nu vor fi usor detectate in blana animalului daca nu sunteti atent la ingrijirea lui. Aceste seminte nedetectate pot duce la abcese si infectii severe. Nu este exclus ca un animal de companie sa piarda un ochi din cauza unei seminte de iarba.

Puricii, capusele si acarienii sunt unii dintre cei mai frecventi paraziti care pot fi fatali pentru animalul tau de companie. Astfel de paraziti se dezvolta pe corpul animalelor murdare si neingrijite corespunzator.

Bolile dentare pot duce la respiratie urata, pierderea dintilor, pofta redusa de mancare si, daca nu sunt tratate, pot provoca afectiuni la nivelul inimii, ficatului si rinichilor animalului tau de companie.