Primarul Clujului, Emil Boc a fost prezent în aceste zile la Bruxelles unde a participat la mai multe evenimente printre care și Plenara Comitetului European al Regiunilor. Acolo, Boc a luat cuvântul și a vorbit despre necesitatea unor investiții în mai multe domenii de interes pentru Cluj și nu numai. 

„Fara investitii europene masive in infrastructura, sanatate, transport, digitalizare si educatie  tarile din estul Europei nu vor recupera decalajele de dezvoltare in raport cu tarile din vestul Europei.” a spus primarul Emil Boc la Bruxelles.

In cadrul Plenarei Comitetului European al Regiunilor edilul a sustinut necesitatea de a continua finantarea suplimentara a politicii de coeziune in cadrul exercitiului financiar european 2021-2027.

„Cetatenii Uniunii Europene, prin alegerile pentru Parlamentul European, in cadrul carora s-a inregistrat una dintre cele mai inalte rate de participare din istoria Uniunii Europene, au transmis un mesaj politic extrem de clar si puternic: Dorim “mai multa Europa”, nu “mai putina Europa”! “Mai multa Europa” inseamna o politica de coeziune mai puternica!

Politica de coeziune contribuie decisiv la diminuarea decalajelor dintre diversele regiuni ale Europei. Obiectivul politicii de coeziune este ca nimeni sa nu mai fie obligat sa-si paraseasca tara din motive economice. Astazi, 83 de milioane de cetateni europeni traiesc in regiuni cu un nivel de dezvoltare sub cel mediu din Uniunea Europeana.

Aceasta declaratie am facut-o in contextul in care se preconizeaza o diminuare a resurselor financiare cu cel putin 10 % pentru politica de coeziune in exercitiul financiar 2021 – 2027 al Uniunii Europene.” a declarat acolo primarul Clujului.

In cadrul interventiei din Plenara Comitetului European al Regiunilor Emil Boc a prezentat si o harta cu regiunile UE: cele marcate cu galben si portocaliu sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare sub media UE, iar cele marcate cu albastru sunt regiuni cu un nivel de dezvoltare peste media UE. Politica de coeziune are rolul fundamental in diminuarea declajelor de dezvoltare dintre diversele regiuni ale UE. “Nimeni nu trebuie abandonat, nicio regiune nu trebuie lasata in urma” , a mai spus Emil Boc.