Uitati de traditionala slanina cu ceapa! Producatorii din tara incearca sa reinventeze mancarea taranului roman si chiar se intrec in competitii cu aceasta. Cum noutatile sunt apreciate de juriul de specialitate,  un cofetar a inventat deserturile pe baza de slanina!

Slanina este buna si in deserturi! Dovada stau preparatele aduse la SlanaFest de cofetarul Mihaela Ulman din Iasi. Femeia a inventat dulciurile pe baza de slanina! ” Am adus bomboane de ciocolata care au miez de untura cu slanina maturata, cereale cu bacon prajit, prajituri cu foi de untura, cu bezea si nuca, iar vedeta expozitiei este tortul cu aceste ingrediente dulci-sarate. Tortul are un blat de bere neagra si ciocolata, crema este facuta din ciocolata si bezea combinata cu baconul prajit si cu nuca. Sunt foarte bune!” povesteste Mihaela Ulman.

Dulciurile concureaza cu cele mai bune sortimente de slanina din toata tara. Producatorii le-au expus in cele mai inedite moduri.

“Anul trecut am castigat la acest concurs iar anul acesta participam din nou cu alte preparate. Am venit cu slanina de mangalita, e un alt soi decat marele alb, din care se prepara slanina de obicei, am adus si slanina de gusa cu boia rosu si slanina ardeleasca, cu multa carne.  Toate sunt preparate dupa retete traditionale.” spune Szilagyi-Palko Gabor, area manager magazinele Petry din Cluj Napoca.

Pe langa preparatele pentru concurs, producatorii au adus la SlanaFest si marfa spre vanzare, iar clientii au cumparat doar dupa ce au gustat.

Festivalul continua si maine, Slanafest urmeaza apoi sa ajunga si in alte orase din tara.