Potrivit celor de la Salvamont Maramurel, în cursul acestei dimineți, echipajele de intervenție au fost anunțate asupra faptului că în zona Poienile de sub Munte, pe un drum cu acces dificil, un bărbat, în vârstă de 56 ani, prezenta convulsii și o stare generala precară.

Astfel, salvatorii montani ai formației Vișeu, aflați în echipa de prim răspuns, au ajuns în scurt timp, împreună cu colegii de la Ambulanță, în locul indicat.

Echipajele au acordat primul ajutor, au stabilizat persoana și au coborât-o până la locul în care se afla autoutilitara Ambulanței Maramureș.

Salvatorii montani se vor afla la datorie executând misiuni de patrulare si preventie in acest weekend in zonele turistice aglomerate ale judetului Maramures.Recomandăm responsabilitate in abordarea traseelor turistice, echiparea corespunzatoare, detinerea unui dispozitiv care permite localizarea intr-un timp scurt a persoanei aflate in primejdie precum si un comportament ireproșabil pe munte, au mai transmis cei de la Salvamont Maramureș.