FOTO – Spălare de bani și fraudă informatică. S-a creat un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro

FOTO – Spălare de bani și fraudă informatică. S-a creat un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro

Azi, 7 iulie, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare în județele Vâlcea și Bistrița-Năsăud la domiciliile unor persoane bănuite de fraudă informatică și spălare de bani. De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 3 mandate europene de arestare, au transmis cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

Din cercetările efectuate de Parchetul Genova a rezultat faptul că patru persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în fraudă informatică și spălare de bani, iar în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019 ar fi comis fraude informatice prin intermediul mai multor platforme online, prin postarea de oferte false.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.600.000 de euro. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecție numismatică și mai multe documente.

Totodată, a fost pus sechestru asigurător pe un apartament și un autoturism. Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea în vederea executării mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.

Categories: Bistrita Nasaud

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*