Acasă ACTUALITATE FOTO – Trei persoane reținute în urma unor percheziții în Bistrița-Năsăud

FOTO – Trei persoane reținute în urma unor percheziții în Bistrița-Năsăud

Duminică, 18 octombrie, polițiștii au pus în aplicare 6 mandate de percheziție pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Mureș. Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal care vizează contrabanda cu tutun și alcool, informează cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite și indisponibilizate 1.335 de pachete cu țigări și 295,5 litri alcool etilic, despre care există suspiciuni rezonabile că au fost sustrase controlului vamal și că provin din acte de contrabandă. Totodată, au mai fost descoperite și ridicate documente contabile și obiecte cu valoare probatorie în această cauză, precum și suma de 1.000 de euro.

Un bărbat de 43 de ani, din Reghin și doi soți, respectiv o femeie de 52 de ani și un bărbat de 55 de ani, ambii din Bistrița, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, doi soți din Bistrița, sprijiniți de către bărbatul din Reghin, ar fi a deținut alcool și țigarete de diferite mărci, care nu aveau aplicate timbre de marcaj fiscal autohton și care ar fi provenite din acte de contrabandă, pe care le-ar fi oferit spre vânzare și le-ar fi comercializat prin intermediul unor spații comerciale de pe raza municipiului Bistrița, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Nu în ultimul rând, bărbatul din Reghin ar fi deținut  peste 50 de litri de alcool, în afara unui antrepozit fiscal, fără documente de proveniență și fără a avea aplicate timbre sau banderole fiscale.

La data de 19 octombrie, cei trei au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Exit mobile version