Home / ACTUALITATE / Începe procesiunea de la Nicula

Începe procesiunea de la Nicula

Câteva sute de credincioși au ajuns încă de săptămâna trecută la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, unde astăzi începe sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Pelerini din toată țara vin an după an la mănăstirea din Cluj, dorm sub cerul liber, mănâncă ce apucă și așteaptă slujba care va avea loc pe 15 august.

Peste 220 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, în cooperare cu poliţişti şi pompieri, vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică în zona de desfăşurare a activităţilor ocazionate de procesiunea ce va avea loc la Mănăstirea Nicula din perioada 14-15 august. Jandarmii au intrat în dispozitiv încă de luni, atât pe traseele de afluire-defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia, cât şi pe timpul procesiunii religioase, de la Biserica Sfântul Nicolae din Gherla la Mănăstirea Nicula, pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială.

Măsurile luate vor viza instituirea unor dispozitive preventive şi reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie, de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

Jandarmii fac apel către participanții la procesiune să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite consumul de alcool, să îşi supravegheze obiectele de valoare deţinute şi să evite implicarea în orice fel de incident. Dacă este necesar, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

About Cseh Silvia

Check Also

Nicoleta Pene, valiza și TelDrum de Neamț

3T Construct Piatra Neamț,  lucra la licitații mână-n mână cu TelDrum. Până aici e legal, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *