Home / Justiție / LAURA CODRUTA KOVESI: „Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”

LAURA CODRUTA KOVESI: „Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”

Ce spune Laura Codruța Kovesi despre demisie, la o lună de la decizia CCR. Șefa DNA a spus, vineri, că nu își dă demisia și că nu au fost delegate atribuțiile manageriale, după decizia Curții Constituționale privind procedura revocării sale de către președintele Klaus Iohannis.

„Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”, a declarat Laura Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

Preşedintele României trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, asta după ce judecătorii CCR au decis că a existat un conflict juridic constituţional între Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie.

“Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. 2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”, se arată în decizia Curţii Constituţionale.

About paginadetransilvania

Check Also

Cristian Pomohaci a primit un an de închisoare cu suspendare. Acesta și-a recunoscut vina

Fostul preot Cristian Pomohaci a căzut la înțelegere cu procurorii și a pledat vinovat și a primit pedeapsa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *