Două motociclete SMURD de intervenție urbană vor funcționa de astăzi și în Cluj Napoca. Proiectul a fost implementat inițial în București, unde timpul foarte scurt de răspuns al motocicletelor SMURD la intervenție, de doar 3 — 5 minute în medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulanțe, în peste 2100 de acțiuni de salvare în 2016, au dovedit eficiența acestui serviciu. Existența unei flote de motociclete SMURD va face posibilă executarea de misiuni de intervenție, cu plecare aproape instantanee la solicitări și cu costuri minime, având în vedere consumul scăzut de carburant.

Cele două motociclete sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență și alte echipamente specifice. De asemenea, motocicletele vor fi dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații.

‘Întotdeauna îi prețuim pe cei care vorbesc prin acțiunile lor și nu prin cuvinte. Faptul că nu suntem singuri pe acest drum ne-o dovedește evenimentul pentru care suntem astăzi aici și pe care îl consider o reușită—un proiect care se armonizează eforturilor IGSU în asigurarea și menținerea climatului de siguranță la nivelul comunităților și dorința partenerilor noștri de a se ralia demersurilor inițiate, în sprijinul și pentru cetățean’, a declarat inspectorul general al IGSU, Colonel ing. Daniel DRAGNE’.

Cele două motociclete au fost prezentate și predate astăzi în Cluj-Napoca. La eveniment au participat secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed ARAFAT, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel ing. Daniel-Marian DRAGNE, prefectul județului Cluj Dr. Ing. Ioan Aurel CHERECHEȘ, primarul  Emil BOC și reprezentantul lanțului de magazine universale ce a acordat sprijin financiar ”Fundației pentru SMURD” pentru realizarea proiectului.