Home / Alba / Parastas la patru ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni

Parastas la patru ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni

Au trecut patru ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni. Astăzi, pe Vârful Petreasa din comuna Horea va avea loc un parastas în memoria pilotului Adrian Iovan și a studentei Aura Ion, decedați în data de 20 ianuarie 2014. Slujba va avea loc chiar la locul tragediei. 

Romanița Iovan și familia Aurei Ion au ajuns astăzi din nou la locul în care pilotul și studenta și-au piedut viața. Astăzi, la patru ani de la tragedie, este organizat un veniment comemorativ . Fosta soție a pilotului Adrian Iovan are grijă ca în fiecare an să aibă loc o astfel de comemorare cu o slujbă oficiată la locul tragediei și apoi o masă în comuna Horea.

În cei patru ani de anchetă, procurorii au audiat peste 300 de persoane şi au ridicat zeci de saci cu documente de la 40 de  instituții ale statului, scriu jurnaliștii de la Libertatea.ro Au încercat să afle cine se face vinovat pentru prăbușirea avionului. Deocamdată nu au oferit un răspuns public.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul nu a primit o soluție finala din cauza lipsei unui raport de expertiză cerut de familia studentei Aurei Ion şi aprobat de procurorul de caz. Raportul cerut este unul complex şi există un  singur expert autorizat pentru a-l face. Anchetatorii estimează că rezultatele ar putea să fie depuse la dosar în cel mult o lună.

 

 

 

 

Foto: ziarulunirea.ro

About paginadetransilvania

Check Also

Dosarul tragediei din munții Apuseni a fost clasat. Procurorii militari nu au găsit niciun vinovat

Procurorii militari au decis clasarea dosarului accidentului aviatic care a avut loc în 2014 în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *