Home / Cluj / Patru persoane au fost reținute pentru trafic de minori și cerșetorie

Patru persoane au fost reținute pentru trafic de minori și cerșetorie

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Cluj şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut 4 persoane, bănuite de trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi folosirea minorilor în scop de cerşetorie.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Cluj, cercetează 4 persoane pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

Din cercetări a reieşit că, în vara acestui an, cei în cauză, cu vârste între 30 şi 46 de ani, din judeţele Sălaj şi Cluj, ar fi practicat cerşetoria pe raza municipiilor Cluj-Napoca şi Bistriţa şi ar fi împarţit veniturile obţinute.

Doi dintre aceştia şi-ar fi determinat şi copiii, de 3 şi 5 ani, să apeleze la mila publicului şi ar fi folosit veniturile obţinute de minori pentru achitarea unor datorii.

Poliţiştii au pus în aplicare 6 mandate de aducere. La data de 25 octombrie a.c., 4 persoane fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de minori au fost dispuse măsuri de protecţie, în prezent fiind instituţionalizaţi într-un centru de minori din Cluj.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. La acţiune au participat şi jandarmi.

About paginadetransilvania

Check Also

Primăria Cluj-Napoca a primit Premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate

În cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român, Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *