Proiect de lege cu iz neo-marxist adoptat de Senat. Se interzice referirea la identitatea de gen în școlile și universitățile din România

Proiect de lege cu iz neo-marxist adoptat de Senat. Se interzice referirea la identitatea de gen în școlile și universitățile din România

Este vorba despre un proiect de lege ce a fost adoptat ieri, 16 iunie, prin votul Senatului. Proiectul de lege vine ca și o completare la Legea Educației.

Despre acest act normativ scrie de fapt senatorul USR Vlad Alexandrescu. El susține că astfel vor fi interzise cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de șanse.

Potrivit celor de la Digi 24, la proiectul de lege a fost introdus un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”. Amendamentul a fost introdus de senatorul PMP Vasile Cristian Lungu.

Într-o perioadă în care în România violatorii își incendiază victimele după ce le-au violat, când violența în familie ajunge la cote paroxistice, când exploatarea sexuală și traficul de copii în vederea exploatării sexuale a intrat în atenția tuturor forurilor internaționale, Senatul, cameră decizională a Parlamentului, a adoptat azi, cu votul PSD și PMP, cu abținerea PNL și împotriva votului USR, o lege inițiată de doi parlamentari PMP, introdusă pe ordinea de zi cu jumătate de oră înainte de a începe ședința plenului, care interzice în școli, în Universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen, a scris Alexandrescu pe Facebook.

Foto: Captură Facebook Vlad Alexandrescu

Ce va aduce nou această lege? Va fi interzisă în toate școlile și spațiile destinate educației orice referire la conceptul de gen înțeles altfel decât ca sexul natural. Fetele vor fi îndemnate să se joace cu păpușile, să tricoteze și să accepte insistențele băieților. Băieții se vor juca doar cu mașinuțe, fotbal în curtea școlii și vor face avansuri fetelor. La limită, e în natura „sexului slab” să se lase dominat de „sexul tare”, iar violul nu va fi văzut decât ca o exagerare a dispozițiilor „naturale”, a mai notat senatorul USR.

Vor fi interzise, împotriva autonomiei universitare, cursurile despre identitatea de gen și egalitatea de șanse. Domeniile universitare care oferă studii de gen, masterate specializate vor fi desființate. Persoanele pregătite pentru a ocupa poziții de expert în egalitatea de șanse vor deveni suspecte și va trebui să se recalifice, a mai scris senatorul.

Categories: ACTUALITATE, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*