Home / ACTUALITATE / S-a produs cel mai PUTERNIC cutremur din ultimii 14 ani. În Transilvania nu s-a resimțit

S-a produs cel mai PUTERNIC cutremur din ultimii 14 ani. În Transilvania nu s-a resimțit

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în această noapte în România, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut loc în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis iniţial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere judeţul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău.

Cutremurul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a fost resimţit puternic în Capitală.

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

Este cel mai mare cutremur care s-a produs în ultimii 14 ani, cel de-al doilea după cel mai puternic seism din secolul XII, care a avut loc în data de 27 octombrie 2014, având o magnitudine de 6 pe scara Richter.

About paginadetransilvania

Check Also

Rares Bogda nu poate fi ofiter acoperit. Cine spune asta …

Dupa ce fostul premier al Romaniei, Victor Ponta il acuza pe Rares Bogdan ca ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *