Solidaritate, sustenabilitate și o Europă mai aproape de cetățenii săi, temele principale ale Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, desfășurat în aceste zile la Bruxelles

Solidaritate, sustenabilitate și o Europă mai aproape de cetățenii săi, temele principale ale Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, desfășurat în aceste zile la Bruxelles

În aceste zile la Bruxelles se desfășoară Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor. Mii de oameni participă la acest eveniment, printre ei lideri locali din toate țările membre UE, politicieni și jurnaliști. Temele principale prezentate în cadrul deschiderii sunt: solidaritate, sustenabilitate și o Europă mai aproape de cetățenii săi. 

Anul acesta Săptămâna regiunilor și orașelor are loc imediat după un moment politic important în UE și anuma schimbarea Parlamentului. Comisia Europeană începând un nou mandat, agenda UE se concentrează puternic pe definirea priorităților sale viitoare, inclusiv o Europă mai incluzivă social, o Europă durabilă și o Europă mai aproape de cetățeni. Conferința a avut loc și pentru că statele membre continuă să negocieze următorul buget al UE pe termen lung 2021-2027, care va defini cât de mult vor fi angajate investițiile UE pentru aceste priorități pentru următorii ani.

În prezența a peste 600 de politicieni, experți și savanți locali, regionali și ai UE, Karl-Heinz Lambertz , Președintele Comitetului European al Regiunilor, vicepreședintele Klára Dobrev, europarlamentar, comisarul UE, Elżbieta Bieńkowska, și cinci tineri politicieni aleși, au solicitat mai multă solidaritate europeană și investiții regionale mai puternice pentru a oferi un viitor mai bun pentru toți cetățenii săi.

Laura Sparavigna, consilier municipal în Florența, Italia (PSE), Radosław Swoł, consilier municipal în Mielec, Polonia (ECR), Vincent Chauvet, primarul orașului Autun, Franța (RE), Mia Eskelinen-Fingerroos, consilier urban în Kuopio, Finlanda ( PPE), Kirsteen Currie, consilier în Highland Council, Marea Britanie (EA) și-a împărtășit experiența și opiniile cu privire la oportunitățile și mijloacele pe care orașele și regiunile ar trebui să le aibă pentru viitorul Uniunii Europene.

Despre #EURegionsWeek

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este defapt o conferință anuală de patru zile organizată de CoR și Comisia Europeană. Este cel mai mare eveniment de dezvoltare regională din Europa la care participă de fiecare dată foarte mulți invitați. Ediția din acest an va reuni peste 9.000 de participanți,administratori publici, experți și peste 600 de politicieni locali, regionali, naționali și europeni.În cadrul evenimentului sunt organizate aproape 400 de ateliere și dezbateri și expoziții.

 

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*