Scriitorul și jurnalistul clujean, Sorin Grecu a câștigat un premiu literar în Italia, la un prestigios concurs internațional de proză scurtă.

Concursul a fost organizat de casa editoriala „Cento Verba”, condusă de scriitoarea de talie internațională, Gabriela Verban, scrie BZC.ro. Sorin Grecu a fost unul dintre cei 311 participanți la secțiunea de proză a concursului.

Sunt cu atât mai încântat de acest Premiu de Excelență, Ex aequo, la Concursul Internațional de Literatură “Lo Splendore Del Talento – Scintille D’Arte” – 2020”, deoarce reprezintă o nouă confirmare a credinței mele că realitatea depășește orice ficțiune și a faptului că omul de litere are succes doar atunci când transcrie realitatea nudă, care e întotdeauna mai fascinantă și mai surprinzătoare decât orice “făcătură”, oricât de măiastră ar fi aceasta… ”, a explicat Sorin Grecu.

Fiindcă de multe ori realitatea bate ficțiunea, nici nu se putea ca proza să nu fie inspirată din realitate. Ba mai mult, scriitorul a auzit-o într-un local din Cluj-Napoca.

Am cules povestea dintr-o crâșmă a Clujului și am îndrăznit s-o trimit la acest concurs prestigios, alături de alți 330 de participanți la această secțiune – Proză – din Italia și România, având drept consecință premierea ei și publicarea într-o superbă antologie… Totul, pentru că “Cento Verba”, organizatoarea concursului, este una dintre editurile de prestigiu din Italia, de o înaltă ținută literară și profesionalism, condusă de doamna Gabriela Verban – poetă de talie internațională și critic literar. Domnia sa este organizatoarea concursurilor literare de poezie și proză, promovând atât scriitorii italieni cât și pe cei străini. Partea lăudabilă a acestor concursuri este că, ele sunt (în comparație cu celelalte) – gratuite – iar scriitorii selectați sunt publicați în antologii de poezie și proză, distribuite în cele mai prestigioase biblioteci din Italia. Născută în România, Gabriela Verban promovează prin editura domniei sale, scriitorii români de calitate, ocupându-se și de traducerea lucrărilor în limba italiană”, a spus scriitorul.