Beneficiile pe care sucul și pudra de aronia le aduc sănătății sunt din ce în ce mai cunoscute în rândul oamenilor de rând, oamenilor care vor să renunțe la un stil de viață nesănătos și să aleagă un stil de viață în care sănătatea contează, în care afecțiunile se previn, nu se tratează, și în care dietă zilnică este suplimentată cu suplimente naturale de bună calitate.

Efectele benefice ale sucului și pudrei de aronia

Sucul și pudra de aronia ajută la:

·      Stimularea digestiei

Pudra și sucul de aronia stimulează digestia, fiind bogate în fibre dietetice și asigurând o digestie foarte bună. Aceste produse combat constipația, tratează diareea și balonarea, ameliorând alte probleme digestive, precum colițele dacă acestea există. În plus, compușii din produsele de aronia au rolul de a proteja intestinul de bacterii și întăresc sistemul imunitar.

·      Crearea unui efect antioxidant

Sucul și pudra de aronia au efecte antioxidante puternice grație conținutului în quercitina și catechine, precum și luteină și caroten sau alți antioxidanți necesari eliminării radicalilor liberi din sânge și de pe piele, din țesuturi și din organe ajutând la prevenirea mutațiilor care apar în celule.

Citește și: De ce sa bei în fiecare zi suc de aronia?

·      Întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este mai sănătos prin consumul de suc sau pudra de aronia. Aronia conține vitamina C în cantități mari, cu rolul de a stimula activitatea celulelor albe și de a produce colagenul, responsabil cu repararea organelor și țesuturilor, precum și a vaselor de sânge din celule.

·      Prevenirea cancerului

Consumul de pudra de aronia și suc de aronia acționează în mod eficient pentru a preveni cancerul de colon.

·      Diminuarea riscului apariției afecțiunilor cognitive și neurologice

Pudra de aronia consumată zi de zi reduce riscul de apariție a afecțiunilor neuronale și cognitive, sporind capacitatea de gândire. Fructele de aronia conțin antocianine care cresc activitatea neuronală și întăresc legăturile la nivelul creierului, reducând stresul oxidativ din creier, din care rezultă că reduce riscul de Parkinson și Alzheimer, de demență și alte afecțiuni care vin odată cu vârsta.

·      Îmbunătățirea vederii

Conținutul ridicat de caroten din pudra de aronia îmbunătățește vederea și are rolul de a preveni degenerarea maculară și de dezvoltare a afecțiunilor oculare, cum ar fi cataractă.

·      Îmbunătățirea și reglarea tensiunii arteriale

Acționând benefic asupra inimii, pudra de aronia are un conținut ridicat de potasiu care are efecte asupra inimii și circulației sângelui și are rolul de a dilată vasele, de a relaxa vasele de sânge, de a scădea tensiunea și fluxul de sânge, reducând șansele de infarct.

·      Efectul antibacterian la nivelul organismului

Aronia are un conținut ridicat în vitamina C, care are un impact major asupra infecțiilor și răcelilor de la nivelul aparatului respirator.

·      Prevenirea și tratarea diabetului

Nu în ultimul rând, pudra de aronia conține fibre dietetice care ajută la menținerea unui echilibru bun al zahărului în sânge prevenind creșterile sau scăderile de glicemie bruște ce pot să apară.