Home / Cluj / Tineretul Național Liberal marchează Anul Centenarului prin proiectul „Caravana Tricolorul”. Un tricolor cu dimensiunile de 30x10m va fi desfăşurat în centrul Municipiului Cluj-Napoca!

Tineretul Național Liberal marchează Anul Centenarului prin proiectul „Caravana Tricolorul”. Un tricolor cu dimensiunile de 30x10m va fi desfăşurat în centrul Municipiului Cluj-Napoca!

Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv prin efortul admirabil al unei generații de oameni politici extraordinari, adevărate modele de urmat. Printre aceștia s-au numărat liderii liberali în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică incontestabilă, negociator remarcabil al intereselor României și factorul principal în recunoașterea Marii Uniri în 1919-1920, la Paris.

Sărbătorind Anul Centenarului, Tineretul Național Liberal lansează Caravana Tricolorul. Printr-o acțiune simbolică desfășurată la nivel național și care își propune să marcheze 100 de ani de la Marea Unire, organizațiile TNL vor purta drapelul național prin toate județele țării, începând din data de 18 septembrie și până pe 25 noiembrie, când tricolorul va fi arborat la Alba Iulia.

Tricolorul, simbol național, având o falnică desfășurare de cca. 30 de metri lungime și cca. 10 metri lățime va ajunge şi în Municipiul Cluj-Napoca. TNL Cluj va marca acest moment duminică, 4 noiembrie, la orele 13, la Monumentul Momorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor urmând ca apoi să purtăm steagul în Piaţa Unirii din Municipiul Cluj-Napoca. Îi invităm alături de noi pe toţi cei care doresc să sărbătorească Centenarul Marii Uniri încurajând participanţii să poarte ii sau costume populare astfel încât, prin acest gest, să recunoaștem și să celebrăm efortul înaintașilor noștri în crearea statului național unitar, la 100 de ani de la Marea Unire, cel mai semnificativ și emoționant moment din istoria noastă.

About paginadetransilvania

Check Also

Spectacol pentru copii „Vrăjitorul din Oz” la Cluj Napoca

Un nou spectacol pentru copii, Vrăjitorul din Oz va avea loc la Casa de Cultură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *