TRAGEDIE LA VÂNĂTOARE DE MISTREŢI Tragedie pe un fond de vânătoare din zona oraşului Târgu Lăpuş. Mai mulţi vânători, printre care şi şeful Unităţii de Jandarmi din zonă, dar şi un cunoscut om de afaceri au participat la o partidă de vânătoare autorizată pe fondul de vânătoare Lăpuşul Românesc. Autorizaţia a fost emisă pentru recoltare de mistreţi.
Surse din rândul anchetatorilor susţin că, într-un moment de neatenţie Ioan Turcu, comandantul Unităţii de Jandarmi Târgu Lăpuş, aflat în timpul liber, a tras un foc de armă spre nişte tufişuri, unde credea că este un mistreţ.

Din nefericire, acolo se afla un coleg de vânătoare, Gheorghe Buda, administratorul unei firme de construcţii din Târgu Lăpuş.

Când şi-au dat seama ce s-a întâmplat, au cerut ajutor la 112. Echipajele medicale sosite la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat.

La faţa locului s-au deplasat criminaliştii din cadrul IPJ Maramureş, fiind aşteptat şi un procuror militar.

Cadavrul bărbatului urmează să fie dus la morgă pentru efectuarea necropsiei. Arma de vânătoare deţinută legal a fost ridicată pentru expertizare balistică.

Patronul care şi-a pierdut viaţa se ocupă, printre altele, şi de ridicarea Catedralei Ortodoxe Episcopale din Baia Mare. Tot el este cel care a clădit mai multe biserici în zona Târgu Lăpuş precum şi Mănăstirea de maici “Ruoaia”.

Sursa: vasiledale.ro