Acasă European Committee of the Regions Uniunea Europeană investește peste 100 milioane de euro în 2 proiecte de...

Uniunea Europeană investește peste 100 milioane de euro în 2 proiecte de transport din județul Cluj

UE a anunțat joi că investește aproape 2,2 miliarde euro în 140 de proiecte cheie de transport în toate statele membre. În România vor fi investite aproape 118 milioane de euro în cadrul a 10 astfel de proiecte.

Conform Comisiei Europene, cele 140 de proiecte de infrastructură europene vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă.

CITEȘTE ȘI: PRO România lansează în dezbatere publică programul de guvernare pentru județul Cluj

Printre cele 10 proiecte selectate din România se numără și două tronsoane de cale ferată care trec prin Cluj. Este vorba de modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 9,4 milioane euro. Se va analiza condiţia actuală a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi pentru a realiza un studiu de fezabilitate ce va ajuta la pregătirea următoarelor etape ale proiectului.

CITEȘTE ȘI: Weekend relaxant în pensiunea din lanul de lavandă! Destinație spectaculoasă, la doi pași de Cluj Napoca!

Un alt proiect legat de Cluj este modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate), care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 26,7 milioane euro. Și în acest caz, proiectul va analiza starea curentă a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficienţe şi va realiza un studiu de fezabilitate ce va pregăti calea pentru următoarele etape ale proiectului.

Finanțarea se va realiza prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei.

 

Exit mobile version