Home / Cluj / VIDEO: Emil Boc vrea sa transforme Clujul intr-un oras verde! In cativa ani clujenii ar putea circula si cu metroul!

VIDEO: Emil Boc vrea sa transforme Clujul intr-un oras verde! In cativa ani clujenii ar putea circula si cu metroul!

Emil Boc vrea sa transforme Clujul intr-un oras verde. Dupa modelul mai multor orase europene, edilul va pune in practica un plan care sa elimine de tot poluarea din capitala Transilvaniei. Totul incepe cu achizitionarea mijloacelor de transport in comun electrice iar urmatorul pas va fi interzicerea circulatiei cu masini diesel in oras.

Emil Boc are planuri mari pentru orasul pe care il conduce! Primarul vrea sa transforme Clujul in primul oras din tara 100% ecologic din punct de vedere al transportului. „Pregatim primele autobuze electrice si atunci va vom spune si o componenta noua a strategiei a ceea ce inseamna politica verde, transport electric in Cluj Napoca pe un orizont de termen mediu. ” spune primarul. 

La inceputul lunii viitoare la Cluj vor sosi 30 de autobuze electrice, iar in paralele Primaria modernizeaza intreaga flota de mijloace de transport in comun. Emil Boc spera ca in cativa ani clujenii sa poata circula si cu metroul. Un prim pas l-a facut anul acesta alocand bani pentru studiul de prefezabilitate. Cativa investitori straini s-au aratat deja interesati de lucrare. 

 

About paginadetransilvania

Check Also

Primăria Cluj-Napoca a primit Premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate

În cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român, Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *