Meteorologii au vești proaste pentru cei care își fac planuri de vacanță din acest weekend. Sâmbătă va fi cod portocaliu de caniculă, în judeţele Mehedinţi şi Dolj, unde se vor atinge 39 de grade.  Îcea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, disconfortul termic se va menţine ridicat. De sâmbătă seara până duminică, nouă judeţe intră sub cod portocaliu de furtuni.

În cea mai mare parte a Transilvaniei intră în vigoare o avertizare meteorologică cod galben, disconfortul termic urmând să se menţină ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade.

Pe de altă parte, meteorologii au emis  o avertizare meteorologică cod portocaliu de averse torenţiale pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Cluj, Alba şi Gorj.

Aici, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă până duminică la ora 12.00, se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50…60 l/mp şi izolat 80…90 l/mp.

O avertizare cod galben a fost emisă şi pentru Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi sudul şi estul Olteniei, unde cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

În după-amiaza zilei de duminică, 13 august, şi la începutul nopţii de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor apărea şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. În cea mai mare parte a Munteniei şi local în Dobrogea şi Moldova disconfortul termic va fi ridicat şi se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade, scrie Mediafax.