Ca în Bali? Poate că da, dar e la noi, în Maramureş. Am găsit raiul exotic, neştiut, al României | preluare calatoriinbascheti.ro

Câți dintre noi nu străbatem lumea în lung și în lat în căutarea unui colț de rai care să ne relaxeze și să ne scoată puțin din cotidianul nostru agitat și pus pe modul repede înainte? Nu trebuie să zburăm până în Bali, până la capătul lumii, sau până în Seychelles, ca să ne tragem sufletul sau să ne găsim paradisul. Sunt locuri tare faine și la noi, trebuie doar să ai ochi să le vezi și răbdare să le descoperi. Așa am simțit noi atunci când am ajuns în Maramureș și am găsit exoticul acolo unde nu ne-am așteptat: la Castel Transilvania.

ADVERTISING

Am ajuns, aici, întâmplător, după ce am descoperit pe Internet câteva fotografii, care ne-au uimit și ne-au făcut să ne întrebăm: avem așa ceva în România? Dacă n-ai ști că ești în inima Maramureșului ai putea spune cu mâna pe inima că ai aterizat, direct, undeva prin idilicele insule ale Oceanului Indian. Atât de frumos este! Elementele de decor exotice – umbrelutele cu paie și acoperișul cu șindrilă al barului – îți dau această senzație de alt loc, din altă țară, din alt continent. Dar, nu, este fix la noi, lângă Baia Mare.

Ce am găsit la Castel Transilvania ne-a plăcut tare. Este un complex elegant, de 4 stele, iar din primăvara anului viitor, când se va deschide piscina şi spa-ul interior – Băile Domneşti – va deveni de cinci stele. Locaţia este făcută cu mult bun gust, cu un design modern și înnobilat cu accente medievale.

Camerele sunt decorate rafinat și sunt gândite pentru toate gusturile și buzunarele: de la single standard până la apartamentul VIP de 100 de metri pătrați totul este aranjat, cu mare atenție la detalii. Unde mai pui că din camere ai și view superb. Noi am stat într-o cameră simplă și tot ne-am simțit bine, dar mai ales, răsfățați.

LA CASTEL RESTAURANT & STEAK HOUSE ÎNCEARCĂ SLOW FOOD!

Dacă vara, locul este o încântare, cu piscina generoasă şi barul cu sindrilă care te transpun într-o lume exotică – nici iarna Castel Transilvania nu este de ratat! Noi am revenit aici chiar și în luna noiembrie, pentru relaxare, dar mai ales pentru bucătărie. Este unul dintre cele mai bune restaurante din afara Bucureștiului, în care am mâncat. Mai multe detalii: AICI

E un mix inspirat între preparatele neaoșe, tradiționale, și cele internaționale. Ne-a plăcut tare că bucatele sunt gătite atent, la foc mic, pentru timp îndelungat, cu jar de lemn sau fum de lemn natural. Așa cum găteau, odinioară, bunicii noștri, sau cum se spune astăzi „slow food”.

Ce ne-a uimit a fost gustul fin al cărnii de vită din rasă Aberdeen Angus. Și nu, nu este carne de import așa cum aţi putea cred, ci de-a noastră din Transilvania. Nici brânzeturile nu ne-au lăsat indiferenți. Sunt ca la mama acasă, pentru că sunt afumate și ele, tradițional, natural cu fum de cireș, măr, par și stejar. Și mai spunem un singur lucru: brânza de oaie este direct adusă de la stânele din Maramureș. V-am făcut poftă? Lăsăm fotografiile să vă inspire culinar.

UNDE?

Castel Transilvania este situat în Baia Mare. Centrul oraşului se află la doar 2,1 km de complex, iar Parcul Regina Maria este la 4 km distanţă. Oraşul Sighetu Marmaţiei, unde se poate ajunge cu maşina în aproximativ 90 de minute, este situat la 64,1 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Maramureș, aflat la 10 km de Castel Transilvania.

CE POŢI SĂ FACI?

Poţi să vizitezi oraşul Baia Mare, dacă tot se află aproape de Castel Transilvania. Ai multe de văzut şi de descoperit. Vă spunem câteva obiective turistice mai jos.

– Centrul vechi al oraşului

– Bastionul Măcelarilor

– Turnul Ştefan

– Casa Iancu de Hunedoara

– Muzeul de minerologie

– Lacul Albastru – Baia Sprie

– Sapânţa

– Bârsana

CÂT COSTĂ?

Preţurile pentru o noapte de cazare le puteţi vedea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.