Pentru ca lumea de astazi depinde in mare masura de Internet, metodele de marketing s-au schimbat si ele. Daca in urma cu 100 de ani oamenii isi promovau afacerile prin afise sau anunturi lansate in paginile ziarelor, astazi a aparut SEO (Optimizarea Motoarelor de Cautare).

SEO ii ajuta pe proprietarii de afaceri mici sa creeze site-uri rapide, robuste si usor de utilizat, care sa se situeze mai bine in motoarele de cautare, ceea ce, contribuie, la atragere mai multor potentiali clienti.

De asemenea, SEO contribuie la cresterea „brand awareness-ului” afacerii dvs, deoarece utilizatorii de Internet folosesc Google si au cea mai mare incredere in site-urile care se afla pe prima pagina cu rezultate ale motorului de cautare.  Daca sunteti proprietarul unei afaceri mici, ar trebui sa apelati la o agentie SEO pentru a oferi afacerii dvs o prezenta puternica pe Internet, a depasi firmele concurente si a castiga noi clienti.

Aici sunt top 3 avantaje cheie ale SEO pentru intreprinderile mici:

  1. Site-uri usor de utilizat

SEO ajuta proprietarii de afaceri mici sa creeze un site web mai rapid, mai usor si mai prietenos. Desi majoritatea oamenilor cred ca SEO se refera doar la optimizarea motoarelor de cautare, o astfel de agentie se ocupa si de imbunatatirea experientei utilizatorului.

Site-urile bine structurate, „curate” si „aerisite” obliga un vizitator ocazional sa ramana mai mult pe site, reducand astfel rata de respingere si cresterea vizibilitatii paginilor. In mod similar, continutul extrem de relevant (paginile de vanzari si articolele de pe blog) ii multumeste pe cititori, ii ajuta sa gaseasca exact ceea ce cauta pe site-ul dvs.

Actiunile „SEO on page” facute corespunzator, ii face pe utilizatorii dvs. fericiti, ceea ce face ca si motoarele de cautare sa fie „fericite”, deoarece acestea urmaresc sa ofere utilizatorilor informatii de inalta calitate.

  1. Mai multi clienti

Unul dintre principalele motive pentru care v-ati facut un site este de a depasi concurenta si de a atrage mai multi clienti. In caz contrar, de ce ati investiti o suma atat de mare in marketing, nu? Business-urile care au un site optimizat SEO atrag mai multi clienti si se dezvolta de doua ori mai repede decat firmele care nu au unul.

SEO este probabil cea mai eficienta si mai accesibila strategie de marketing care exista astazi. Mai mult decat atat, va aduce numai clientii care incearca in mod activ sa gaseasca produsul sau serviciul dvs.!

  1. O mai buna rata de conversie

Site-urile care beneficiaza de servicii SEO se incarca mai repede, sunt usor de citit si navigat si se vor afisa corect pe aproape toate tipurile de dispozitive, inclusiv pe mobile si tablete. Site-urile web usor de citit si de navigat au sanse mult mai mari sa atraga si sa mentina atentia vizitatorilor – adica este mai probabil ca acestia sa devina clienti fideli, abonati si vizitatori care se intorc.