4 situatii in care pot fi folosite microfoane spion

466
blank

Spionajul nu este o activitate noua, numai ca in prezent aceasta a devenit mai cunoscuta publicului larg. In plus, si accesul la echipamente si dispozitive de spionaj este mult mai simplu, astfel ca oricine isi poate procura un astfel de dispozitiv, mai ales din mediul online. 

Chiar si oamenii obisnuiti au apelat la spionaj, in diferite situatii si pentru persoane apropiate in care si-au pierdut increderea, inca din cele mai vechi timpuri. Daca initial acestia foloseau metode rudimentare sau apelau la serviciile unui detectiv privat, in prezent, acestia pot folosi chiar si pe cont propriu camere sau microfoane spion

Unele dintre cele mai comune situatii in care pot fi folosite astfel de microfoane de spionaj sunt urmatoarele: 

Pentru supravegherea bonelor 

Toti oamenii sunt atenti in momentul in care aduc o persoana noua sau straina in casa, mai ales cand este vorba despre supravegherea copiilor. Cu toate ca la inceput, aceste persoane pot parea ca mai buna alegere, cu timpul acestea se pot dovedi a fi persoane cu un comportament inadecvat pentru a ingriji un copil, mai ales daca varsta acestuia este mica. 

De aceea, tot mai des, parintii aleg sa monteze microfoane si chiar camere spion in locuinta, pentru a observa cum se comporta bonele copiilor cu acestia, in lipsa lor. Si nu de putine ori s-a dovedit ca banuielile acestora erau indreptatite. 

Pentru strangerea de dovezi

Fie ca o persoana draga le-a tradat incredere si doresc sa o prinda in flagrant, fie ca au fost pradati de hoti si vor sa se protejeze, strangand dovezi care sa vina in ajutorul autoritatilor competente, oamenii pot implanta microfoane spion, cu ajutorul carora pot asculta si chiar inregistra ce se intampla intr-un anumit loc, din casa sau chiar din afara acesteia. 

Avantajul este ca aceste microfoane spion pot fi integrate intr-o varietate de obiecte comune, care nu vor atrage atentia asupra lor, cum ar fi, de exemplu, prize, becuri sau chiar odorizante de camera ori incarcator.

Microfoanele spion folosite in jurnalism 

Daca microfoanele spion sunt asociate, in general, cu meseria de detectiv privat sau chiar spion, acestea mai sunt folosite si in alte domenii de activitate, cum este jurnalismul. Adesea, jurnalistii apeleaza la aceasta solutie pentru a obtine o declaratie de la persoane care nu vor sa vorbeasca in fata camerelor. Este important insa ca acestea sa fie folosite in mod corect, cei care le utilizeaza sa cunoasca daca exista si care sunt prevederile legale referitoare la acest gen de echipamente de spionaj. 

Pentru supravegherea angajatilor 

Chiar si in cazul in care exista anumite suspiciuni cu privire la activitatea unor angajatii, managerii pot folosi microfoane spion pentru a-i urmari si a descoperi daca exista un motiv real de ingrijorare sau nu. 

Datorita evolutiei tehnologiei, oamenii au astazi acces usor la tot felul de produse si servicii, chiar si la echipamente si dispozitive de spionaj, unele dintre acestea fiind cunoscute din filme. Cu toate acestea, cei care doresc sa foloseasca astfel de dispozitive trebuie sa tina cont si de reglementarile legale in vigoare, referitoare la modul de utilizare si la limitarile folosirii acestora. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.