5 dintre cele mai cunoscute loterii: Cum au fost înființate și cum au evoluat!

56

Loteriile ocupă un loc important în industria gamblingului, ele fiind unul dintre cele mai ușoare jocuri de noroc, având reguli puține și simple. Cele mai vechi loterii au fost cele de tip Keno, însă, pe lângă acestea, au existat și altele la fel de importante, care au devenit cunoscute prin prisma premiilor uriașe puse în joc.

Citește în continuarea despre 5 loterii faimoase și află mai multe detalii despre evoluția lor!

1.  Grecia OPAP

În prezent, poți să joci la o loterie Grecia la Fortuna sau și la alt operator licențiat, poți să-ți încerci norocul, dar și strategiile de joc, online. Cu toate acestea, până acum câțiva ani, lucrurile stăteau ceva mai diferit. Grecia OPAP este o companie de pariuri sportive și jocuri de noroc cu sediul în Atena, ce a reprezentat, vreme de mulți ani, una dintre cele mai mari puteri în ceea ce privește industria de gambling. În Grecia este jucat la OPAP  (Organizațional of Football Prognostic), ce a fost fondată în anul 1958, în momentul în care se dorea o modernizare a perspectivei legate de jocurile de noroc.

În primii 10 ani de la evoluție, organizația s-a bucurat de un real succes, ajungând să fie prezentă în mai bine de 70 de orașe din Europa, unde existau aproximativ 800 de agenții fizice. Chiar și în perioada dictaturii, Grecia OPAP a avut o evoluție, grandioasă, în anul 1974 existând deja peste 2000 de agenții stradale deschise. La finele deceniului, atunci când numărul de agenții s-a dublat, un pas important l-a ocupat apariția a 2 jocuri noi la momentul respectiv: Proto și Loto (1990).

2.  Euro Millions

Este una dintre cele mai mari loterii din lume, prezentă în 9 țări din Europa. Euro Millions a apărut pentru prima oară în anul 2004 și cuprindea doar 3 țări membre: Franța, Spania și Anglia. Ulterior, în octombrie 2004, s-au mai alătură și: Elveția, Luxemburg, Portugalia, Austria, Irlanda și Belgia. Extragerile au loc de 2 ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri, în Franța, iar Jackpotul pus în joc pornește de la 17 milioane de Euro.

3.  Loto Franța 5/49

În Franța sunt cunoscute 2 loterii de top : Keno Franța și Loto Franța 5/49. Cea din urmă este o loterie clasică, iar extragerile sunt organizate constant (la 2 sau 3 zile), întotdeauna la ora 21:00. Această loterie internațională poate fi accesată de pe cele mai mari platforme de jocuri de noroc din România, precum Maxbet, Netbet sau Superbet.

4.  EuroJackpot

Euro Jackpot depășește granițele naționale, putând fi accesată în cadrul a 14 țări, de la Italia și Spania, până la Ungaria, Cehia, Croația și țările nordice. Loteria a fost înființată în anul 2012, iar în fiecare seară de vineri, au loc extragerile în Helsinki, la ora 21:00, urmând ca biletele câștigătoare să fie verificate în Danemarca și în Germania.

Premiile puse în joc pornesc de la 10 milioane de euro, însă pot ajunge chiar și până la 90 de milioane de euro. EuroJackpot a funcționat după principiul următor: dacă nu erau înregistrate câștiguri care să atingă potul maxim, sumele de bani erau raportate pentru următoarele extrageri, astfel că, primul câștig important a depășit suma de 27 de milioane de euro și a aparținut unui bărbat din Germania. Cel mai mare câștig înregistrat a fost de 90 de milioane de euro, în Finlanda, în anul 2019.

5.  Loteria Română 6/49

A fost înființată în anul 1906 și una dintre cele mai vechi instituții atestate pentru jocurile de noroc de la noi din țară. Scopul înființării loteriei române era unul caritabil, jocurile desfășurându-se între clasele de elită, în cadrul instituțiilor bisericești, iar sumele de bani câștigate erau utilizate în scopuri nobile. Cel mai mare câștig înregistrat la Loteria Română a fost în valoare de 11 milioane de euro, în anul 2013.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute loterii din lume la care poți juca online și în România. Fă-ți cont la un operator licențiat, alege-ți cu grijă numerele și joacă responsabil, bucurându-te de posibilele câștiguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here