Femeile au căutat dintotdeauna să se prezinte în societate așa cum se cuvine – caracterizate de o feminitate corespunzătoare, redată în mare măsură de atenția acordată îngrijirii personale. Un aspect de interes pentru reprezentantele sexului frumos este cel legat de soluțiile de epilare cu eficiență crescută. Fiecare tip de piele prezintă particularități – piele mai sensibilă, ritm mai rapid de creștere a părului nedorit și așa mai departe.

Epilarea cu ceară constituie la ora actuală una dintre variantele preferate la scară largă și este de înțeles de ce. Părul crește mult mai greu, iar picioarele rămân catifelate pentru mai mult timp.Prolifeconcept.ro pune la dispoziția celor interesate produse calitative constând în ceară pentru epilat, cu calități diferite, precum și accesorii și unelte pentru procesul de epilare propriu zis.

Pentru că deseori rezultatele obținute nu sunt tocmai cele dorite, specialiștii Prolifeconcept.ro prezintă mai departe o serie de reguli recomandat a fi urmate pentru o epilare impecabilă. Iată care sunt acestea.

1. Lungimea potrivită a părului

Este ideal ca părul să aibă măcar 3- 4 mm pentru a putea fi complet îndepărtat de pe picioare. În acest fel, picioarele vor fi curate, iar pielea se va păstra netedă până la o lună. Desigur, în cadrul saloanelor profesionale, instrumentele utilizate favorizează epilarea și atunci când lungimea firelor este de 2 mm. În condiții casnice în schimb, atunci când se folosește un încălzitor clasic este necesară o lungime mai mare, precum cea indicată.

2. Încălzirea cerii la o temperatură potrivită

De preferat este a folosi numai încălzitoare de ceară profesionale, care au capacitatea de a stabili personal temperatura necesară în încălzirea cerii, respectiv de a o aduce la valoarea indicată pe ambalaj. Sunt multe persoane care au în vedere procese precum bain-marie-ul sau cuptorul cu microunde. Atât una cât și cealaltă însă nu va asigura temperatura optimă.

Contează deosebit de mult să fie valoarea ideală, pentru că o ceară prea rece se va aplica greu, iar una prea caldă va produce iritații sau arsuri. De altfel și îndepartarea ei de pe suprafața piciorului va fi dificilă. Unele persoane se complică și folosesc termometre convenționale pentru controlarea temperaturii, deși prețurile încălzitoarelor sunt destul de accesibile, având în vedere că este vorba despre o investiție de termen lung.

3. Calitatea aparatului pentru încălzit ceara

Înainte de toate este esențială alegerea unor produse constând în ceară de înaltă calitate, cu proprietăți corespunzătoare, ce să favorizeze o epilare fără probleme. De multe ori compoziția celor din comerț lasă de dorit, iar asta se observă în faptul că rămân particule de ceară post epilare, ce necesită a fi îndepărtate cu ajutorul unor uleiuri profesionale. În acest sens, Prolifeconcept.ro pune la dispoziție ceară de consistență și compoziție variată, potrivită pentru diverse tipuri de piele.

Spre exemplu, ceara gel liposolubilă este o recomandare de top, fiind concepută după o formulă prietenoasă cu orice tip de piele. Produsul este utilizat mai ales de cosmeticiene, întrucât este potrivită pentru pielea cu tentă de iritare masivă post epilare. Prezintă o maleabilitate excelentă și o calitate asemenea. Desigur că și alte tipuri de ceară oferă rezultate impecabile, putând fi vizualizate și comandate de pe site-ul menționat la prețuri echitabile.

4. Ustensilele și instrumentele trebuie să fie calitative

Unele persoane sunt de părere că este suficient să folosească o ceară calitativă, făcând rabat de la cea a instrumentelor pe care le implică procesul de epilare. A se avea însă în vedere că fiecare zonă necesită un grad înalt de atenție, mai ales cele care prezintă o sensibilitate aparte. Chiar și un specialist experimentat va avea în vedere utilizarea de ustensile calitative pentru că știe că numai așa epilarea va fi asemenea. Rezultatele în cazul nerespectării acestei reguli constau de obicei în leziuni ale pieleii, iritații și chiar infecții în straturile profunde ale epidermei.

5. Sensibilitatea pielii trebuie testată înainte de a folosi produsele de epilare

Neapărat trebuie realizat testul de alergie, de preferat în prealabil cu 5 minute măcar, având în vedere o suprafață redusă de piele. De asemenea, este necesar ca pielea să fie pregătită corespunzător pentru procesul de epilare – curățarea și degresarea corespunzătoare sunt și recomandările specialiștilor prolifeconcept.ro.

Dacă în timpul testului nu apar alergii, mâncărimi ale pielii, respectiv roșeață, înseamnă că pielea agreează respectivul tip de ceară. Când picioarele nu sunt pregătite corespunzător pentru epilare, părul va crește mai repede, dar și îndepărtarea acestuia va fi mai dificilă. Utilizarea unui tonic sau a unei loțiuni este de preferat. În ceea ce privește curățarea, fie un ulei calitativ, fie un scrub natural din cafea sau din zahăr natural, aplicat blând pe piele este de preferat.

Dacă aceste etape, respectiv reguli vor fi respectate întocmai, rezultatele vor consta în picioare impecabil epilate și o piele moale și catifelată.