A fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional Cluj. Premierul Marcel Ciolacu: “Parcă am o jenă de a mai vorbi încă odată despre asta!”

Foto: Transilvania Reporter

Guvernul a semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și Cluj.

Premierul României, Marcel Ciolacu: „Ca şi prim-ministru, este normal să fiu mândru, alături de echipa guvernamentală, dar parcă am o jenă de a mai vorbi încă odată despre spitalele regionale. De 15 ani de zile, toţi politicienii din România, toate guvernele din România, toţi miniştrii sănătăţii au vorbit şi şi-au pus în oferta electorală cele trei spitale regionale, respectiv cel de la Iaşi, Cluj şi Craiova”, a spus premierul, după ceremonie.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că ”este un moment care pare un pic ireal”.

”În sfârşit am semnat construcţia la două spitale regionale, la cel de la Cluj şi la cel de la Iaşi, urmează din câte am înţeles că săptămâna viitoare urmează să se închidă procedurile şi la spitalul regional de la Craiova. Vorbim la cele două spitale de o investiţie de aproape 7 miliarde de lei, aproximativ 1,5 miliarde de euro, bani prinşi în PNRR. În schimb (.,.), termenul de execuţie este scurt”, a mai punctat Ciolacu, precizând că termenul este 2026.

„Acum 15 ani s-a făcut primul studiu privind celebrele spitale regionale”, a concluzionat Ciolacu. „Au reuşit în final să finalizeze procedurile şi urmează construcţia şi utilarea spitalelor”, a mai spus premierul.

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila: „O să fie cele mai avansate spitale din România!”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, că o să fie cele mai avansate spitale din România şi probabil că unele dintre cele mai avansate spitale din Uniunea Europeană.

„Mesajul puternic pe care trebuie să îl dăm cu toţii, pentru că de data asta este un mesaj adevărat, nu este un mesaj demagogic, este următorul, România construieşte spitele, fie că vorbim de spitalele din PNRR, care au un termen relative scurt de realizare, sau aceste spitale regionale care au din fericire un termen mai lung şi o sursă de finanţare diferită. Le construim”, a declarat ministrul Sănătăţii.

„Am reuşit să le realizăm. Proiectele tehnice au durat circa un an de zile, pentru fiecare dintre cele trei spitale, au fost încheiate, sunt proiecte foarte complexe”, a subliniat ministrul. El a subliniat și rolul autorităţilor locale. 

”Ele nu sunt muzee, sunt furnizori de serviciide sănătate, au costuri mari de operare şi atunci trebuie să furnizeze şi servicii la nivelul tehnologiei pe care îl vor avea. Vor fi, cu siguranţă, cele mai avansate spitale din România şi probabil că unele dintre cele mai avansate spitale din Uniunea Europeană, ca şi nivel de furnizare de servicii, deservind zona Moldovei, Transilvaniei şi Oltenia”, a concluzionat Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.