Un clujean care a mituri doi polițiști din Câmpia Turzii, care l-au prins beat la volan, a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare.

HCV a încheiat cu procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procurorul a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, prin acord s-au stabilit ca HCV să urmeze un program de reintegrare socială, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile şi să plătească 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că, în intervalul 22.02.2017 – 24.02.2017, inculpatul HCV a oferit sume de bani şi foloase materiale unor agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Cluj – Secţia 4 Poliţie Rurală Câmpia-Turzii, pentru ca aceştia să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acesta a dat 1.000 de euro, respectiv 500 de euro şi 3 metri cubi de material lemnos.