Actrița și regizorul din Rusia care au filmat prima producție în spațiu au revenit pe Pământ

133

O actriţă şi un regizor din Rusia, care au stat 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI) pentru a filma prima producţie în spaţiu s-au întors pe Pământ, duminică.Nava Soyouz MS-18 care i-a transportat pe actrița Iulia Peressild, pe regizorul Klim Shipenko şi pe cosmonautul Oleg Novitski a aterizat în Kazahstan la ora 4.36 dimineaţa, ora prevăzută, conform France24. Evenimentul a fost transmis live, pe Internet.

Actriţa şi regizorul au călătorit în spaţiu alături de cosmonautul veteran Anton Shkaplerov și au filmat scene pentru filmul intitulat provizoriu „Provocarea”.

Încă nu se ştie subiectul filmului şi nici bugetul pentru realizarea acestuia, însă se pare că personajul principal este o femeie chirurg care este trimisă pe SSI pentru a trata şi a salva un cosmonaut care suferă un atac de cord.

Călătoria în scopuri artistice nu a fost lipsită de probleme. Shkaplerov a trebuit să treacă pe control manual la începutul lunii, când au ajuns actriţa şi regizorului, iar vineri, în cadrul unei test pentru a verifica nava Soyuz Ms-18, motoarele acesteia au pornit necontrolat şi au destabilizat SSI pentru 30 de minute, conform declaraţiei unui reprezentant NASA pentru o agenţie de presă rusească.

În decembrie, Rusia reia călătoriile turistice în Spaţiu şi are în plan să trimită pe SSI doi turişti japonezi miliardari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here