Aeroportul ”Transilvania” Târgu-Mureş va fi reabilitat cu aproape 12 milioane de euro. Între altele, va fi reparată pista de decolare-aterizare şi vor fi refăcute calea de rulare şi platforma de îmbarcare-debarcare.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Consiliul Judeţean Mureş, pentru reabilitarea aeroportului s-au depus patru oferte.Ofertanţii au fost anunţaţi joi de rezultatul procedurii, iar aceştia au la dispoziţie zece zile calendaristice pentru depunerea contestaţiilor, scrie Mediafax.

”Conform documentaţiei tehnice, lucrările prevăzute a fi efectuate vizează: reparaţia pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare-debarcare, refacere drum platformă, lucrări de marcare a suprafeţelor de mişcare, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj şi instalaţii electrice, lucrări de terasamente”, se mai arată în comunicat.

Lucrările vor fi realizate în termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de începere.Aeroportul ”Transilvania” are un terminal în suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, cu opt ghişee check in şi o capacitate de deservire a aerogării de 400 de pasageri pe oră, respectiv 800.000 pe an.

Aria de deservire cuprinde judeţele Mureş, Harghita, Covasna, parţial Bistriţa-Năsăud, Braşov, Suceava şi Sibiu cu o populaţie de aproximativ 2,7 milioane de locuitori.

Activitatea Aeroportului ”Transilvania” este oprită din noiembrie 2016, după ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, din cauza stării pistei de aterizare/decolare.