Alba: Profesor de sport acuzat că îmbrăţișa şi mângâia eleve, trimis în judecată

Alba: Profesor de sport acuzat că îmbrăţișa şi mângâia eleve, trimis în judecată

Un profesor de sport de la o școală gimnazială din Alba Iulia, acuzat că îmbrăţișa şi mângâia eleve cu vârste de sub 13 ani, a fost trimis în judecată. Profesorul este acuzat și că a jignit mai mulți elevi, numindu-i „grăsani, incapabili sau curcan gras bun de pus în cuptor”.

Ancheta procurorilor a pornit la începutul lunii martie 2018, după ce părinții au sesizat conducerii şcolii respective comportamente indecente ale profesorului de sport.

Acesta era acuzat că ar fi avut un comportament neadecvat şi ar fi făcut comentarii şi gesturi nepotrivite la adresa elevelor, cu vârste sub 13 ani. Cercetarea s-a încheiat cu trimiterea în judecată a profesorului, pentru coruperea sexuală a minorilor și purtare abuzivă, iar în dosarul înregistrat în 26 martie, la instanța din Alba Iulia, sunt 6 persoane care se consideră vătămate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, procuror Adrian Căbulea, s-a dispus trimiterea în judecată a lui O.V. pentru corupere sexuală a minorilor şi purtare abuzivă.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul O.V. a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din municipiul Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul O.V. a utilizat expresii jignitoare de genul <idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curcan gras bun de pus în cuptor” faţă de elevii din două clase. Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori, pentru trimiterea în judecată.

Bărbatul este de peste 20 de ani profesor la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia și are o vechime de peste 40 de ani în învățământ. La data izbucnirii scandalului, directorul școlii a declarat că a mai avut reclamații și în trecut.

„A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corecţie cu mătura – care s-a soldat cu un dosar penal şi o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinţilor care au reclamat că profesorul are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de elevi. Limbaj vulgar, jigniţi copiii, făcuţi în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală”, declara Ramona Popa, director Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

După sesizările făcute de părinții elevelor, la școală a fost convocată o comisie disciplinară care a decis sancționarea profesorului de sport cu diminuarea salariului cu 15%, timp de 6 luni, interzicerea orelor suplimentare și supravegherea lui de către alte cadre didactice, în timpul orelor de curs.

În primăvara anului trecut, profesorul declara că este nevinovat, iar contactul fizic cu elevele nu a fost de natură sexuală.

„În declaraţia pe care am dat-o am explicat că sunt situaţii la sport când se poate realiza un contact fizic, se coordonează o mişcare, se acordă ajutor, dar în aceste situaţii nu poţi să mergi mai departe ca să realizezi un contact cu nuanţă de tandreţe sau chiar şi cu violenţă. Sunt foarte atent în astfel de situaţii pentru că am avut probleme în trecut. Am greşit totuşi că am dat nişte note mai mici, am făcut nişte observaţii când nu aveau echipamentul corespunzător la oră”, spunea profesorul.

FOTO: ARHIVA

Categories: Justiție

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.