Alin Simota va fi eliberat condiţionat. Ultima noapte de închisoare pentru afaceristul din Valea Jiului

Alin Simota va fi eliberat condiţionat. Ultima noapte de închisoare pentru afaceristul din Valea Jiului

Alin Simota va fi din nou liber, după mai mult de şase luni petrecute după gratii, din condamnarea de doi ani şi o lună. Afaceristul din Valea Jiului a executat o parte din pedeapsa de doi ani şi o lună, primită după contopirea condamnărilor în două procese.

Afaceristul Alin Simota va fi pus în libertate marţi, potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bârcea Mare, locul detenţiei sale. Cererea de liberare condiţionată depusă de Alin Simota la Judecătoria Deva a fost aprobată în 27 februarie, de Judecătoria Deva, iar procurorii nu au mai contestat-o.

Alin Simota a fost încarcerat în vara anului trecut, la întoarcerea din Dubai, după ce timp de un an şi jumătate s-a aflat pe lista infractorilor români daţi în urmărire internaţională. A primit sentinţe definitive în două dosare penale: doi ani de închisoare pentru conflict de interese şi jumătate de an de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, pedeapsa contopită pe care trebuia să o execute fiind de un doi ani şi o lună. La sfârşitul anilor 2000, Alin Simota, supranumit şi „baronul Văii Jiului”, se afla în topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Hunedoara, cu o avere care depăşea 20 de milioane de euro, obţinută aproape în totalitate din afaceri cu statul, în energie, construcţii, minerit şi prestări de servicii. Alin Simota era considerat în Valea Jiului drept urmaşul „Luceafărului Huilei”, Miron Cozma.

A condus clubul de fotbal Jiul Petroşani, falimentat între timp, şi organizaţia PNL din Petroşani. În prezent, este judecat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni de crimă organizată, infracţiuni economice şi infracţiuni de corupţie, cu prejudicii estimate la câteva milioane de euro.

sursa: adevarul.ro

Categories: Justiție

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.