Polițiștii locali de la Serviciul Control Protecția Mediului în colaborare cu reprezentanții Serviciului Ordine și Siguranță Publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au constatat existența unei depozitări necontrolate de deșeuri, de mari dimensiuni, în apropierea Bulevardului Muncii din Cluj-Napoca.

Inspectorii au acționat, practic, în urma sesizărilor venite din partea unor clujeni. Ajunși la fața locului, polițiștii locali au depistat persoanele responsabile pentru depozitarea acestor deșeuri, constând printre altele în moloz și bucăți de beton, provenite în urma unor lucrări de construcții.

Conducătorul autospecialei, din care au fost aruncate deșeurile, a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.500 lei, prin procesul verbal de constatare a contravenției fiind consemnată ca și măsură complementară îndepărtarea imediată a deșeurilor și salubrizarea zonei afectate.

Ca urmare a măsurilor dispuse de către polițiștii locali, deșeurile au fost evacuate de îndată, urmând ca, pe viitor, deșeurile rezultate în urma lucrărilor să fie depozitate și evacuate în mod corespunzător.

Problema va rămâne în atenția polițiștilor locali din, iar în caz de neconformare persoanele responsabile vor fi sancționate ori de câte ori situația din teren o va cere.