Proprietarii mai multor magazine au fost amendaţi din cauza unor nereguli descoperite în urma  verificărilor efectuate săptămâna trecută. Din 31 de magazine verificate, 15 au fost sancţionate.

Poliţiştii locali din Cluj au dat amenzi în valoare de 12.400 lei în doar câteva zile, după ce au descoperit numeroase nereguli la magazinele controlate. Au fost luate în vizor magazinele care practică reduceri în această perioadă fără a respecta legea.

Astfel, pe lângă cazurile în care a fost vorba de promoţii false, în care preţurile nu au fost în realitate reduse, deşi în oferte se specifica acest lucru, au mai fost înregistrate şi alte deficienţe. Au fost acordate sancţiuni pentru nedepunerea notificărilor la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru reducerile de preţuri care intră în categoria soldărilor şi lichidărilor şi neafişarea corespunzătoare a preţurilor pentru articolele cu preţuri reduse şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţuri reduse.

Ce spune legea   Conform legii, vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată de maxim 45 de zile fiecare. Condiţia principală este ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.   Cele două perioade de soldări sunt între 15 ianuarie şi 15 aprilie (pentru produsele de toamnă-iarnă) şi 1 august – 31 octombrie (pentru produsele de primăvară-vară).

Sursa: adevarul.ro