Andronescu: Temele pentru acasă nu se decid în cabinetul ministrului

Andronescu: Temele pentru acasă nu se decid în cabinetul ministrului

Temele pentru acasă nu se decid în cabinetul ministrului, spune ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, potrivit căreia decizia în acest sens aparține profesorilor. Ministrul a recunoscut și că programele școlare sunt extrem de încărcate.

„Eu cred că toate generațiile făceau teme pentru acasă și nu cred că temele pentru acasă trebuie să se decidă la cabinetul ministrului. Eu aș da autonomie profesorului, el știe ce trebuie pentru acel copil. Ce putem să facem noi, la nivel național, este să încercăm să lămurim pe toată lumea că astăzi școala nu este singura sursă de formare pentru acel copil, că acest copil aflat acum în școală are nenumărate surse de informare de la telefon și televizor și atunci trebuie să esențializăm programele școlare” a declarat Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, ministrul Educației a recunoscut că programele școlare sunt prea încărcate și că trebuie modificate, ținându-se cont și de vârsta elevilor.

„M-am uitat peste programele care sunt acum în vigoare și de multe ori am avut senzația, citind aceste programe, că cei care au elaborat programele au încercat să pună în programe cam cât știu domniile lor, la experiența de profesori pe care o au, uitând uneori că elevul căruia îi e dedicată acea programă are o altă vârstă. Faptul că trebuie să revizuim programele rezultă și din următoarea constatare: dacă un copil pleacă din școala românească dintr-o anumită clasă la o școală din Occident, saltă una sau chiar două clase, ceea ce este încă o dovadă a ceea ce spuneam: că programele noastre sunt excesiv de condensate, o să facem această esențializare”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Categories: Educație

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*