Angajații de la Garda de Mediu intră în grevă generală, nemulțumiți de salarii. Nu se va lucra cu publicul

Angajații de la Garda de Mediu intră în grevă generală, nemulțumiți de salarii. Nu se va lucra cu publicul

Miercuri, 10 mai, personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara declanşează greva generală pe termen nelimitat. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că au cele mai mici salarii din sistemul bugetar.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, spune Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu.

Angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel naţional, în 26 aprilie. Aceștia au dorit să aducă în prim-plan nemulţumirile legitime privind alinierea salariilor personalului Gărzii Naționale de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Până acum, reprezentanţii Guvernului nu au soluționat problemele angajaților și, spun sindicaliștii, nici nu şi-au manifestat dorinţa de a le soluţiona.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*