Familii de artiști, prieteni de suflet ai familiei maramureșene Giurgi au fost joi seara pe scena Casei de Cultură din Baia Mare: Adriana și Mariana Anghel, Oana, Raluca și Adrian Stanca, Tudor și Nicolae Furdui Iancu.

Angela Buciu, Leontin Ciucur și Ioan Sas le-au urat: La mulți ani, multă sănătate și iubire soților Florentina și Petre Giurgi, deoarece debutul lor scenic coincide cu anul în care cei doi artiști și-au legat destinele.

Alături de aceștia s-a aflat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care i-a felicitat și le-a dăruit o distincție pentru întreaga activitate. ”Folclorul, tradiția, portul popular și mândria de a fi maramureșean sunt promovate prin oamenii valoroși care ne reprezintă atât pe scenele din țară, cât și înafara granițelor țării.

Le urez tuturor sărbătoriților mulți ani de activitate rodnică, care să ducă numele Maramureșului în fiecare colț al lumii. Felicit toți participanții la Festivalul Național de Folclor “Ion Petreuș”, iar reprezentanților Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” le doresc mult succes în activitatea viitoare, apreciind performanțele pe care le-au obținut de-a lungul timpului, rezultate care onorează atât județul Maramureș, cât și Consiliul Județean.

Totodată, apreciez prezența în Maramureș a Televiziunii Române prin emisiunea Tezaur Folcloric și îi aștept pe toți să revină pe plaiurile maramureșene și din calitatea de turiști”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale, Florentina și Petre Giurgi au primit o diplomă de excelență, care le-a fost înmânată de ministrul secretar de stat, Alexandru Pugna. Cea mai frumoasă surpriză pentru soții Giurgi a constat în prezența Preasfințitului Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, care le-a conferit Crucea Voievodală Maramureșeană.

Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” urează multă sănătate și fericire artiștilor Dumitru Dobrican, Florentina și Petre Giurgi, dorindu-le mult succes în activitatea viitoare. ”Aducem mulțumiri Consiliului Județean Maramureș pentru sprijinul pe care ni-l acordă la fiecare manifestare de anvergură”, a declarat directorului Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, Iuliana Dăncuș.