Julen Lopetegui a avut numai cuvinte de laudă pentru CFR Cluj şi Dan Petrescu. Antrenorul celor de la Sevilla crede că echipa sa trebuie să aibă o prestaţie foarte bună pentru a reuşi să o elimine pe campioana României din Europa League.

Antrenorul lui FC Sevilla, Julen Lopetegui, a lăudat CFR Cluj, înainte de returul din Europa League.

„Mâine (joi, n.r.) avem un meci în care se va decide dacă vom continua sau nu în competiţie, iar asta ne încântă. Avem ambiţie maximă şi suntem conştienţi de dificultatea meciului. CFR Cluj este o echipă care este mai periculoasă în deplasare decât acasă şi trebuie să fim pregătiţi, să răspundem bine şi să facem un meci foarte bun”, a spus Julen Lopetegui într-o conferință de presă.

Tehnicianul a lăudat proiectul celor de la CFR Cluj, dar şi calitatea fotbalului românesc, pe care spune că îl admiră.

„Clujul are jucători foarte buni pe care îi cunoaştem, dar şi un antrenor care este liderul proiectului. Toate acestea o fac o echipă competitivă atât în campionat, cât şi în Europa League, şi de accea va trebui să înfruntăm o formaţie foarte bine pregătită. Nu ştim cum vor juca. Au un stil definit, dar uneori au schimbat şi au jucat fie cu o linie de apărarea de patru, fie de cinci. Sunt capabili să se adapteze oricărui sistem. Fotbalul românesc a fost mereu unul de calitate, cu jucători şi echipe foarte bune. În continuare, concurează la cel mai înalt nivel şi admir calitatea fotbalului din România”, a mai spus antrenorul.

După 1-1 în tur, CFR Cluj va disputa returul pe terenul celor de la Sevilla, joi, de la ora 22.00. Câştigătoarea va obţine calificarea în optimile de finală ale Europa League.