Meteorologii vin cu veşti surprinzătoare pentru această săptămână. Vremea continuă să fie neobişnuit de caldă pentru începutul lunii mai, dar vor fi şi episoade de furtuni şi vijelii locale. Iată prognoza pentru următoarele zile!

Mâine va fi cald din  nou, la fel și miercuri pe când meteorologii anunță o zi frumoasã şi neobisnuit caldã, cu cer mai mult senin, exceptând regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi zona montanã. Mai ales dupã-amiaza vor fi înnorãri temporar accentuate şi doar pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud şi sud-vest, la munte, iar trecãtor asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…22 de grade pe litoral şi 30…31 de grade, local, în regiunile intracarpatice. Dimineaţa, mai ales în sud-est, vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferica va scãdea uşor, ceva mai notabil în sud-vestul ţãrii.

Joi, vremea se va menţine deosebit de caldã, cu maxime între 20 de grade in sudul litoralului şi 31 de grade la Timisoara. In regiunile vestice şi sud-vestice, mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate, izolat averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri îndeosebi în sudul Banatului şi în zona montanã, dar şi în timpul ploilor. Dimineaţa, în sud-est vor mai fi condiţii de ceaţã.

Vineri, si mai cald -maxime intre 21 şi 32 de grade, cu cele mai coborâte valori în sudul litoralului. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, local la munte şi în regiunile vestice şi sud-vestice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene vor fi posibil doar izolat, mai ales dupã-amiaza. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea unele intensificãri la munte şi în sudul Banatului, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor, scrie realitatea.net