Apelul lui Șova se rejudecă. Este primul proces în care instanța supremă a admis contestația în anulare.

318

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ au admis contestația în anulare depusă de Dan Șova împotriva deciziei completului de 5 de la aceeași instanță, hotărând rejudecarea cauzei pentru data de 15 aprilie 2019, când a fost citat să se prezinte și fostul ministru în fața judecătorilor.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au admis contestația în anulare depusă de Dan Şova împotriva deciziei penale pronunțate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„Desfiinţează în parte decizia penală contestată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman. Anulează toate formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 526/1/2016, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman. Fixează termen pentru rejudecarea cauzei la 15 aprilie 2019, Sala Secţiilor Unite, pentru când se va cita inculpatul Şova Dan Coman la adresele indicate în dosar”, se arată în decizia instanței supreme.

Este primul proces în care instanța supremă admite contestația în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Fostul parlamentar se află în libertate din decembrie 2018, atunci când a contestat alcătuirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), solicitare admisă de instanță.

Tot atunci au fost eliberați din penitenciare Rudel Obreja și Constantin Niţă.

Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.