Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj împreună cu Divizia 4 Infanterie Gemina organizează în perioada 23-24 octombrie a XI-a ediție a Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților.

Festivalul este unul dintre cele mai valoroase de acest gen din țară, din cadrul programului manifestărilor cultural-folclorice, iar laureații celor zece ediții au devenit nume mari ale cântecului popular românesc. Ediția din acest an va fi una aniversară, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Aproape 40 de concurenţi din toată țara și din Republica Moldova s-au înscris la preselecţie, iar în urma audierii materialelor cerute de Regulamentul concursului, juriul a hotărât ca pe scena Festivalului să urce 18 concurenți, ce vin din județele: Sălaj, Hunedoara, Maramureș, Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sibiu, Timiș, Dâmbovița, Cluj și Republica Moldova.

Aceștia vor prezenta marți, 23 octombrie 2018, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în fața unui juriu format din specialiști în domeniu, un cântec doinit și unul cu acompaniament, alături de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”. Cel puțin un cântec va fi de cătănie.

Miercuri, 24 octombrie, de la ora 18:00, tot la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, va fi Gala Laureaţilor. Trofeul festivalului este în valoare de 2500 de lei, premiul I – 2000 de lei, premiul II – 1500 de lei şi premiul III 1000 de lei. Organizatorii vor acorda și premii speciale, în valoare de 500 de lei. Intrarea este liberă, în ambele seri ale Festivalului.